Передплата 2024 «Добрий господар»

ГПУ та СБУ викрили групу чорних реєстраторів, які заволоділи нерухомим майном на 1,5 млрд грн.

  • 17.08.2019, 17:15
  • 599

Генеральна прокуратура і Служба безпеки проводять спільну спецоперацію із затримання злочинної групи, члени якої організували схему заволодіння нерухомим майном.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав генпрокурор Юрій Луценко.

За словами очільника ГПУ, майно, яким заволоділи зловмисники, перебувало у державній, комунальній та приватній власності. Це спричинило збитки у 1,5 млрд грн. «Згідно матеріалів слідства, упродовж 2017−2019 років учасники злочинної групи з використанням підроблених документів та електронних ключів доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно заволоділи земельними ділянками, житловими і нежитловими приміщеннями», — йдеться у повідомленні прокуратури міста Києва.

Під час операції затримали сім осіб, серед яких три організатора і чотири виконавці. Серед затриманих двоє адвокатів і колишній керівник органів юстиції міста Києва, повідомив Луценко.

«Система «чорних «реєстраторів — одне з п’яти найбільших джерел корупції в Україні. Кажу про це на всіх рівнях вже 2,5 роки. Вилучені документи дозволяють в подальшому опрацювати та роль суддів у прийнятті потрібних рейдерам рішень», — повідомив генпрокурор.

Як повідомляє пресслужба прокуратури Києва у межах провадження поліція провела 30 обшуків у Києві, області та Херсоні. Під час обшуків у фігурантів вилучено підроблені документи, штампи, печатки підприємств та грошові кошти та інші речові докази.

На даний час затриманим підготовлено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 364 К К України зі встановленими збитками державі та територіальній громаді Києва у розмірі 121 млн грн, фізичній особі у розмірі 21 млн грн.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Схожі новини