Передплата 2024 «Добра кухня»

Справа "Роттердам+": САП клопотатиме про тримання під вартою усім підозрюваним

  • 09.08.2019, 13:58
  • 748

Усім 6 підозрюваним у справі Роттердам+ прокурори клопотатимуть про тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Про це сказав у п'ятницю на брифінгу керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє Укрінформ.

«Усім 6 підозрюваним у справі Роттердам+ прокурори клопотатимуть про тримання під вартою з альтернативою внесення тих чи інших сум застави залежно від ролі кожного з учасників», — заявив Холодницький.

Він нагадав, що САП проситиме 50 млн грн застави для одного з фігурантів справи щодо запровадження так званої формули «Роттердам+». Аналогічні клопотання, за його словами, скоріш за все будуть внесені стосовно інших підозрюваних осіб.

Що стосується бенефіціарів, то Холодницький заявив, що скеровує своїх детективів «добратися у розслідуванні до основних вигодонабувачів». «Хто це буде і як це буде, залежатиме від доказової бази і результатів слідства», — зауважив він.

Як повідомлялося, 8 серпня Національне антикорупційне бюро України оголосило ексголові НКРЕКП Дмитру Вовку та ще п’ятьом особам, причетним до запровадження так званої формули «Роттердам+», підозру у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано 18,87 млрд гривень збитків.

Зокрема, йдеться про: ексголову Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП); чинного директора ДП «Оператор ринку» (на момент запровадження «Роттердам+» — член НКРЕКП); начальника відділу НКРЕКП; керівника управління НКРЕКП; заступника комерційного директора однієї з приватних компаній групи — ключового оператора ринку теплогенерації України; директора департаменту однієї з компаній зазначеної групи, поінформували в Антикорупційному бюро.

За даними НАБУ, одного з підозрюваних — ексчлена НКРЕКП — затримали. Місцезнаходження ще чотирьох — ексголови НКРЕКП та топ-менеджерів групи компаній наразі невідомо.

НАБУ не уточнило прізвища затриманого, однак деякі ЗМІ повідомляють, що це директор ДП «Оператор ринку», ексчлен НКРЕКП Володимир Євдокімов.

Схожі новини