Передплата 2024 ВЗ

«Ніч у Львові»: чим здивує місто Лева під час традиційного фестивалю

З 12 до 14 липня у Львові відбудеться традиційний фестиваль «Ніч у Львові 2019», який уже став “фішкою” фестивального міста. Упродовж трьох днів усі охочі зможуть безкоштовно відвідати провідні виставки музеїв, галерей. Цьогоріч п’ятдесят музеїв міста працюватимуть до опівночі. 

Допізна працюватимуть і храми міста. Вперше Собор Юра відкриває екскурсію своїми балконами, будуть також традиційні екскурсії хорами Гарнізонного храму Петра і Павла. У Музеї народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» можна буде побачити багато театралізованих дійств. В Національному музеї імені Шептицького — майстер-класи і навіть діджей-вечірки, які раніше ніколи не проводили.
Цьогорічна тема фестивалю — проект «Ангелотворення» від гітариста, арт-менеджера Павла Гудімова. Відтак найцікавішою локацією фестивалю «Ніч у Львові» стане дворик Ратуші, де, окрім мистецьких перформансів, можна буде створювати власних ангелів. Матеріали для виробів — дерево, текстиль, глина. Усі креативні роботи відвідувачів теж долучать до виставки. А у музеях міста можна буде шукати фігурки ангелів. 12−13 липня відбудуться екскурсії з професійними екскурсоводами по Личаківському кладовищі у пошуках скорботних ангелів.
14 липня, у музеї Пінзеля професійні перформери зі студії Contemporary Dance Space Lviv створюють пластичне дійство під музику Святослава Луньова, яка відтворюється на виставці «Ангели».

Схожі новини