Передплата 2024 ВЗ

Фаєри біля офісу NewsOne у Києві: активісти проти інформаційних провокацій

У Києві біля будівлі телеканалу NewsOne почалася акція протесту проти так званого "телемосту" з російським пропагандистським телеканалом.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За даними агентства, біля будівлі телеканалу NewsOne зібралося близько 150 людей, переважно активістів партії «Національний корпус» та інших націоналістичних організацій.

На початку мітингу його учасники закидали територію телеканалу фаєрами і вибуховими пакетами.

Потім з імпровізованої трибуни почали виступати активісти. Вони покладають відповідальність за те, що в Україні працюють проросійські ЗМІ, на президента і Верховну Раду.

Також учасники мітингу вимагають притягнути до кримінальної відповідальності голову політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Медведчука.

Крім того, активісти закликають українців прийти у вівторок, 9 липня, на 10:00 до будівлі Нацради з питань телебачення і радіомовлення з вимогою відібрати ліцензію у телеканалу NewsOne.

Наразі територія телеканалу оточена співробітниками поліції і Національної гвардії — всього близько 200 правоохоронців. Також на прилеглих вулицях розміщені автобуси і автозаки правоохоронців.

Співробітники поліції не вдаються до будь-яких дій щодо мітингувальників. На місці присутній начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Схожі новини