Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Росія може припинити транзит газу через територію України вже у 2020 році

  • 04.07.2019, 14:34
  • 654

Російська Федерація може припнити транзит газу через територію України вже у 2020 році.

Про це написав виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко на своїй сторінці у Facebook.

«Ми вітали і продовжуємо вітати участь Європейської комісії та українського уряду у цих переговорах, і не вважаємо, що ця проблема не може бути вирішена виключно на рівні відносин між Газпромом і Нафтогазом, оскільки давно стало очевидним, що позиція Газпрому щодо припинення транзиту через Україну обумовлена саме політичними чинниками, а не економічними.
Також зауважу, що, на жаль, ми вимушені очікувати припинення транзиту через Україну не тільки у першому кварталі 2020 року, а взагалі після закінчення 2019 року.

Ми маємо розуміти, що політичне керівництво РФ у якості покарання за європейський вибір і незалежність України має на меті позбавити Україну доходів від транзиту газу і робить для цього все можливе", — написав він.

За його словами, «Нафтогаз» буде використовувати всі можливості для збереження транзиту, але без втрати реальної незалежності України.

«Тому нам і потрібна допомога наших міжнародних партнерів, зокрема залучення Європейської комісії до переговорів щодо транзиту.
З іншого боку саме тому нам потрібно готуватися потрібно до повного припинення транзиту.
Ця підготовка наразі опинилася під загрозою, зокрема через приголомшуюче падіння власного видобутку газу», — додав Вітренко.

Схожі новини