Передплата 2024 «Добрий господар»

Білорусі подобаються цукерки Roshen, але в Росію вона їх транзитувати не буде

  • 06.08.2013, 13:42
  • 704

Білорусь не заборонятиме реалізацію на своїй території продукції української кондитерської фабрики Roshen. Про це 6 cерпня повідомив заступник міністра охорони здоров'я — головний державний санітарний лікар Білорусі Ігор Гаєвський.

"Перевірка триває, але вже за отриманими результатами ми не бачимо необхідності забороняти реалізацію продукції Roshen", — сказав Гаєвський.

"За всіма нормами відхилень немає", — додав він.

Проте Білорусь припинила транзит через свою територію продукції Roshen до Росії.

"З моменту, коли з'явилася інформація про заборону ввезення продукції Roshen до Росії, ми направили лист до митних органів Білорусі про заборону її транзиту через нашу територію до РФ", — пояснив Гаєвський.

Як повідомлялось, 31 липня міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов створив і очолив групу для проведення консультацій з Росією щодо заборони ввезення на її територію продукції компанії Roshen. За словами Прасолова, консультації з РФ проводитимуться виважено, щоб "не допустити загострення торговельних відносин між двома країнами".

Після цією заборони Білорусь, Молдова, Казахстан та Таджикистан також вирішили перевірити українські цукерки. Після перевірки офіційні особи Казахстану, Таджикистану та Молдови заявили, що не мають претензій до продукції компанії Roshen.

На думку експертів, у забороні на постачання до РФ продукції компанії Roshen є елемент російської політики проти України. За словами експертів, такі різносортові "наїзди" мають на меті спонукати до сильнішої інтеграції України з Росією — насамперед шляхом вступу України до Митного cоюзу.

Джерело: РІА Новини