Передплата 2024 ВЗ

ЄС вніс зміни до візового кодексу у відповідь на виклики нелегальної міграції

  • 06.06.2019, 19:13
  • 604

Рада ЄС ухвалила поправки до візового кодексу, які полегшують умови отримання віз для сумлінних мандрівників і сприяють боротьбі з нелегальною міграцією.

Про це в четвер, 6 червня, повідомляє Європейська правда з посиланням на рішення Ради Є С.

Нові правила означають швидші і зрозумілі процедури для тих, хто подорожує законно. Зокрема, візову заявку тепер можна подати за шість місяців (замість сьогоднішніх трьох) і не пізніше 15 днів до дати початку подорожі. Також з'являється можливість заповнення і підпису заявки в електронній формі. Крім того, вводиться гармонізований підхід до мультивіз для тих, хто подорожує часто і має позитивну візову історію.

За новими правилами, збільшується і вартість консульського збору — із 60 до 80 євро. Оновлений кодекс передбачає перегляд розміру візового збору кожні три роки.

Зміни також будуть сприяти поліпшенню співпраці ЄС з третіми країнами при реадмісії шляхом введення нового механізму використання обробки віз як своєрідного важеля.

Нинішній візовий кодекс вступив в силу у 2010 році. Єврокомісія представила свої пропозиції щодо змін в березні минулого року.

Нагадаємо, з 2021 року в Євросоюзі запрацює нова Європейська система авторизації і інформації про подорожі для поїздок до Шенгенської зони. За новими правилами, громадяни країн, з якими у ЄС діє безвізовий режим, повинні будуть отримати дозвіл перед поїздкою до Євросоюзу. Потрібно буде за 96 годин до подорожі зареєструватися, внести свої дані і сплатити збір у розмірі 7 євро. Від оплати звільняються люди, молодші 18 і старші 70 років.

Схожі новини