Передплата 2024 «Добрий господар»

Смерть хлопчика на Київщині: голова поліції області подав у відставку та проситься в ООС

  • 04.06.2019, 08:26
  • 858

Голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку з посади у зв’язку із загибеллю 5-річного хлопчика, якого поранили поліцейські у Переяслав-Хмельницькому.

Про це повідомляє Громадське.

Голова Нацполіції Сергій Князєв під час спілкування з журналістами біля будівлі МВС у Києві повідомив, що Ценов просить керівництво Нацполіції направити його у зону проведення операції Об’єднаних сил.

«Я, як очільник поліції Київської області несу відповідальність за дії підлеглих, тому я звернувся до голови Нацполіції з рапортом про відсторонення мене із займаної посади та прошу направити мене у найтяжкішу точку нашої держави, а саме місця проведення ООС», — сказав він.

Князєв наголосив, що планує задовольнити заяву Ценова.

Зазначимо, що на запитання журналістів Князєв и Ценов відповідати відмовились.

«Це офіційна заява голови Нацполіції, всі інші коментарі завтра зранку», — заявив Князєв.

На запитання щодо перекваліфікації статті у справі голова Нацполіції відповів: «Це питання до ДБР».

Також, через убивство хлопчика відсторонили від виконання службовх обов’язків керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції Київщини, повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

«Зараз вирішується питання щодо подальшого перебування цих керівників в лавах поліції», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підозрювані у смертельному пораненні 5-річного Кирила патрульні затримані і поміщені до ізолятора тимчасового тримання.

«Поліція доклала максимальних зусиль у збиранні доказів для слідчих попри те, що самі підозрювані особи — не сприяють слідству», — розповідають у департаменті.

Голова Нацполіції Сергій Князєв запевнив, що його орган «максимально сприятиме розслідуванню цієї трагедії» і він особисто «розраховує на найжорсткіше покарання для винних».

Схожі новини