Передплата 2024 «Добра кухня»

У Норвегії відкрили перший у Європі підводний ресторан

  • 02.06.2019, 20:35
  • 609

Заклад побудовано у формі гігантського бетонного моноліту, що виступає зі скелястої берегової лінії, а друга його частина опущена в Північне море на глибину п'ять метрів.

На півдні Норвегії відкрився ресторан Under — перший у Європі заклад харчування, що знаходиться під водою, повідомляє Кореспондент НЕТ з посиланням на The Local.

Ресторан побудовано у формі гігантського бетонного моноліту, що виступає зі скелястої берегової лінії, а друга його частина опущена в Північне море на глибину п'ять метрів.

Клієнти входять до ресторану з берега через прохід із дерев'яними панелями і спускаються довгими дубовими сходами. Усередині центральне місце займає гігантське плексігласове підводне вікно з панорамним видом на підводний світ.

Ресторан може обслуговувати до 40 відвідувачів за день, п'ять вечорів на тиждень. У меню переважно місцеві види риби, яку виловлюють в Атлантиці.

Дегустаційне меню, що складається із 16−18 страв, коштує 2250 крон (230 євро) на людину — вдвічі дорожче, якщо в замовленні буде вино.

Ресторан повністю заброньовано на наступні шість місяців.

Схожі новини