Передплата 2024 «Добре здоров’я»

21-річний убивця з Трускавця довічно сидітиме за ґратами

Його неповнолітній спільник проведе у колонії 15 років. Півтора року тому бузувіри з особливою жорстокістю убили двох продавців у Бориславі.

Безпрецедентний за розголосом процес завершився у Дрогобицькому міськрайонному суді. Тут відправили у колонію суворого режиму двох жителів Трускавця (один з них — неповнолітній), які у грудні 2017-го вчинили розбійний напад — пограбували магазин комп’ютерної техніки у Бориславі і закатували двох його продавців. За рішенням суду, за ці злодіяння 21-річний Василь Гавриленко довічно перебуватиме в ув’язненні, конфісковано усе його майно, а його спільник — 17-річний Сергій Агеєв — за ґратами проведе 15 років.

Про драму, під час якої загинули 20-річна жителька Борислава Світлана Заяць і 27-річний дрогобичанин Тарас Матківський, «Високий Замок» детально розповідав у публікації «Зимові жахи на бориславській вулиці Весняній». Ось уривок цієї публікації.
«Спільники дочекалися, коли о 20 годині стануть зачиняти «Комп'ютерний всесвіт», одягли балаклави. І коли з приміщення вийшла продавець, Гавриленко підбіг ззаду і сильно вдарив її по голові металевою трубою. Від болю Світлана сильно закричала, стала захищатися. У цей момент до жертви підбіг Агеєв і ножем кілька разів завдав їй смертельних ударів у спину.

Тим часом Гавриленко проник у приміщення і напав там на іншого продавця, Тараса. Між хлопцями зав’язалася боротьба. Старший за віком Тарас скрутив нападника, утримував його. Але тут на підмогу злочинцеві підбіг його напарник — Агеєв кілька разів ударив Тараса ножем у голову, а потім — у живіт. Після цього за ніж взявся і сам Гавриленко…

Бандити затягнули тіло Світлани у крамницю, а потім взялися нишпорити по приміщенні. З касового апарата забрали 25 930 грн., а потім Агеєв розбив скло вітрини і поцупив з неї 23 мобільні телефони вартістю 73 тис. 633 грн. Награбоване заховав у наплічник. Після цього нападники вийшли з крамниці, зачинили двері, ключі викинули у річку і зникли. Діяли без жодного страху — як колишній працівник цього торгового закладу, Гавриленко знав, що запис камер відеоспостереження не ведеться, вони працювали у режимі онлайн…"


Схожі новини