Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чому ОСББ безкоштовно отримало земельні ділянки

Серед депутатського корпусу розгорілися емоції на тему корупції?

У депутатському середовищі Львівської міської ради розгорівся конфлікт. Депутат від фракції Української галицької партії Юлія Гвоздович звинуватила депутата-«УКРОПівця» Любомира Босаневича у корупції, бо той був автором чотирьох проектів ухвал щодо виділення безкоштовних ділянок для ОСББ. Гвоздович емоційно заявила «Як вам не соромно?» і запропонувала колезі скласти мандат.

Конфлікт стосувався ОСББ «Свободи 11», яко­му надано ділянки на вул. Дорошенка, 37, вул. Січових Стрільців, 2, та вул. Шевській, 10. Депутат Юлія Гвоздович стверджує, що Любомир Боса­невич лобіював земельні питан­ня, хоча на це начебто не має права. «Одне ОСББ випросило для себе на сесії безкоштовні ділянки у різних частинах цен­тру Львова, нібито для обслуго­вування свого ОСББ. Насправді ці адреси ніяк не пов’язані між собою, окрім того, що кінцевим бенефіціаром ОСББ є інший де­путат міської ради. З якого часу депутати місцевих рад отри­мали повноваження надава­ти адміністративні послуги? Це використання службового ста­новища, і закон про протидію корупції чітко про це говорить».

Телефоную по коментар до «винуватця» земельного питан­ня Любомира Босаневича. Ска­зав, що його колега перегну­ла палицю з емоціями. Мовляв, якщо депутатка має підозри щодо корупції, нехай звертаєть­ся у правоохоронні органи. «Я є автором проектів ухвал не лише щодо ОСББ, — сказав пан Бо­саневич у коментарі для „ВЗ“. — До мене як до депутата місь­кої ради звертаються мешкан­ці, просять допомогти в межах моїх депутатських повноважень. Бо мерія з невідомих причин не хоче зробити їм документи на землю. Порадив Юлії Гвоздович звернутися у відповідні орга­ни. Закон мені не забороняє ви­носити на сесії ініціативи. Сесія може їх затвердити. Понад со­рок депутатів підтвердили, що порушень щодо виділення зем­лі для ОСББ немає».

Любомир Босаневич запев­нив, що не захищатиме свою репутацію в суді. На філіжанку кави колегу теж не запросить, аби помиритися.

«Не звертаю уваги на такі мо­менти. Прощаю Гвоздович, — каже він. — Але представники її фракції часто дозволяють собі на сесіях образи інших колег. Має бути етика! Якщо депутату рекомендують здати мандат, то я пропоную таким людям зда­ти аналізи, перевірити, чи вони здорові…».

Схожі новини