Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Львівщині 2-річний малюк впав в баняк з окропом, дістав опіки 70% тіла

  • 26.04.2019, 13:33
  • 964

Щодня на лікування Іванка потрібно понад 5 тисяч гривень — таких грошей у багатодітної родини немає.

Батьки, будьте уважні з окропом, якщо в хаті є малюки. На Львівщині 2-річний хлопчик отримав опіки 70% тіла. Він впав у 40-літрову каструлю з окропом. Малюк у критичному стані. За його життя зараз борються у Львівському опіковому центрі, повідомляє «5 канал».

Мама 2-річного Іванка не відходить від реанімаційної палати. Жінка крізь сльози пригадує, що нагріла воду, аби попрати одяг. Та вийшла до крамниці.

«Маю великий баняк. Я в ньому завжди грію воду. Поставила на землю, малий Іванчик бавився і задом нахилився в той баняк — і впав у той баняк з окропом. Двоє старших були в школі. Третій дивився мультики, а той побіг на кухню. Баняк якраз на кухні стояв», — розповідає Іванна Малетич.

Голова родини порався на вулиці, як почув крик дитини: «Зразу побіг до хати, роздягнув його, обмив його холодною водою».

На допомогу відразу відгукнулися сусіди. Машиною доправили обпеченого хлопчика до Самбірської районної лікарні. Звідти — до Львівського опікового центру. Наразі медики не дають жодних прогнозів.

«У вкрай важкому стані. Великий об'єм опіку. До 70% поверхні тіла. На вентиляції легень», — звітує завідувач відділу реанімації опікового центру Віктор Пижевський.

Щодня на лікування Іванка потрібно понад 5 тис. грн. Таких грошей родина з чотирма дітьми не має, тому звертається до небайдужих — допомогти родині врятувати Іванкові життя.

Якщо можете допомогти родині Іванчика — ось банківські реквізити. Кошти можна переказати на картку Ощадбанку:

5167 4900 6288 0290 — Малетич Іванна Володимирівна, мама

Або картку «Приватбанку»

5168 7422 3358 4204 — Бабтій Василь, родич

Схожі новини