Передплата 2024 «Добрий господар»

У Зеленського пропонують замінити генпрокурора Луценка… активістом

  • 25.04.2019, 14:28
  • 689

Команда обраного президентом України Володимира Зеленського вважає, що нинішній генеральний прокурор України Юрій Луценко має залишити свою посаду.

Про це повідомляє «Українська правда».

«Окрема позиція щодо Юрія Луценка. Я розумію, що наразі є колосальне бажання істеблішменту зберегти статус-кво. Але Володимир (Зеленський — ред) під час оголошення результатів виборів зробив важливу заяву: він вважає, що Луценко — людина минулого. І він, якщо хоче, (може — ред) повернутися до політики, але точно піти з посади генерального прокурора, куди мають прийти люди, які проведуть реальну реформу», — сказав член команди, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк на заході Європейської бізнес асоціації New 5 year challenge: Expectations. Hopes. Concerns у четвер у Києві.

На думку Данилюка, в Україні в останні роки «з'явилося досить багато активістів, які могли б претендувати на цю посаду».

«У нас достатньо людей, які можуть проявити себе на цій посаді і мають хорошу репутацію і серйозну підтримку суспільства. У нас багато антикорупційних активістів», — зазначив Данилюк.

«Я б радив би, щоб хтось із активістів зайняв цю посаду», — підкреслив він.

За словами радника, лакмусовим папірцем, що визначає зміни в країні, стануть кадрові призначення, а саме — голови СБУ, генерального прокурора, міністра закордонних справ і міністра оборони.

«Це чотири призначення, які визначать вектор руху в майбутньому», — додав він.

Схожі новини