Передплата 2024 ВЗ

Перший в Україні навчальний медичний пункт батальйону відкрили у ЛНМУ ім. Данила Галицького

Він обладнаний технікою, інструментарієм, медикаментами, матеріалами, які використовуються сьогодні у зоні бойових дій на Сході України

Сьогодні на кафедрі медицини катастроф та військової медицини ЛНМУ ім. Данила Галицького презентували оновлені приміщення, серед яких учбові кімнати та навчальний медичний пункт батальйону. Він обладнаний технікою, інструментарієм, медикаментами, матеріалами, які використовуються сьогодні у зоні бойових дій на Сході України. А ще є спеціальні манекени для відпрацювання курсантами професійних навичок надання першої медичної допомоги пораненим.

Як зауважив заступник завідувача кафедри медицини катастроф та військової медицини, учасник бойових дій Сергій Петрук, такий медпункт — це первинна ланка надання медичної допомоги пораненим; від того, наскільки оперативно та фахово вона буде надана, залежить шанс на видужання, а інколи й на виживання бійців.

В Україні на базі медичних навчальних закладів вперше створено такий медпункт, який є мобільним і за лічені хвилини може бути розгорнутий у місцях проведення бойових дій.

Це дає можливість навчати курсантів, що освоюють професію військового медика, в умовах, наближених до реальних. До слова, у Львівському національному медичному університеті ім. Данила Галицького 190 студентів-медиків вирішили додатково освоїти ще й військову спеціальність і навчаються на військовій кафедрі. Кошти для обладнання навчального медпункту батальйону виділив Університет та Міністерство оборони України.

Відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

Схожі новини