Передплата 2024 ВЗ

Тимошенко порадила Зеленському «не нищити честь і гордість президентського статусу», а Порошенку — «не ставати частиною чужого шоу»

  • 12.04.2019, 14:10
  • 1 249

Лідерка В О «Батьківщина» Юлія Тимошенко записала відозвернення до кандидатів на пост президента Петра Порошенка та Володимира Зеленського.

Ролик опубліковано на її офіційній Facebook-сторінці.

«Я хочу звернутися до Володимира Зеленського: якщо ви мрієте обійняти цю посаду, бережіть гідність і честь цієї посади. Не треба навколо неї влаштовувати бої. Не треба, борючись за право стати президентом, нищити честь і гордість президентського статусу», — заявила Тимошенко у відеозверненні.

Коментуючи «телефонні дебати» між Порошенком і Зеленським загалом, Тимошенконаголосила, що «побачила руйнацію статусу посади президента» та «приниження Української держави».

«Я думаю, так само як і я, мільйони українців це бачити не хотіли», — обурилась вона.

Водночас лідер «Батьківщини» звернулась і до Петра Порошенка.

«…В цей тяжкий для вас час я просто раджу вам не ставати частиною чужого шоу, тримати президентську планку і, як би не було важко, захистити статус посади президента і статус держави», — закликала вона чинного главу держави.

Резюмуючи, Тимошенко зазначила, що навіть за такої важкої та загостреної конкуренції треба просто спробувати залишатися людьми, які мріють про щасливу та заможну країну.

«Якою б запеклою та безжальною не була політична боротьба, потрібно завжди пам’ятати про певні моральні „маркери“, за які не можна заступати. Усім треба залишатися людьми, які мріють про заможну та щасливу Україну», — зазначила Тимошенко.

«І коли я дивилася на останні хвилини цього діалогу, і коли Володимир Зеленський кинув слухавку практично майже в обличчя діючому Президенту… Треба просто бути людьми і вчасно подати один одному навіть ковток води», — наголосила політик.

Також вона додала: «Давайте з честю вийдемо з цієї загостреної конкурентної боротьби, яка вже набуває не дуже добрих ознак».

Як писав «ВЗ», кандидати у президенти України Петро Порошенко та Володимир Зеленський поспілкувались в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1». Під час спілкування між кандидатами у президенти Петром Порошенком та Володимиром Зеленським виникла словесна перепалка. Зеленський звинуватив Порошенка в тому, що він покликав його в студію, знаючи, що знаходиться в Парижі для переговорів з президентом Франції Еммануелем Макроном. Порошенко зауважив, що він не цікавиться пересуваннями Зеленського і не міг знати про його перебування, коли запрошував прямо зараз на дебати в студію телеканалу. Президент додав, що він теж завтра буде на зустрічі з Макроном. Але це не завадило йому прийти на ефір, аби взяти участь у дебатах.

Схожі новини