Передплата 2024 «Добрий господар»

Кампанії старих сил брудні, доступ до ЗМІ несправедливий, — Гармс

  • 03.04.2019, 11:29
  • 500

Результат першого туру виборів президента України спостерігачі не ставлять під сумнів, але виборчу кампанію вважають нечесною.

Про свої враження «Укрінформу» розповіла німецький політик, депутат Європарламенту від партії Зелених Ребекка Гармс, яка спостерігала за перебігом голосування в Одесі.

«Було багато чого в цій кампанії, що заслуговує на критику. Взяти хоча би несправедливий (нерівний) доступ до ЗМІ. Або зловживання впливом та громадськими коштами», — сказала вона.

«Ще не дана оцінка тому, що насправді означає те, коли актор у телевізійному серіалі має дуже особливий доступ до аудиторії, до виборців. Але це питання дискутується», — додала Гармс.

«Кампанії, в яких конкурують представники політсил, що давно присутні на політичній арені, та діючої влади, дійсно брудні й спрямовані на те, щоби дискредитувати учасників. Думаю, українці в цій передвиборчій кампанії не побачили дуже великої різниці. І це погано», — заявила європарламентар.

Натомість день виборів Гармс оцінила позитивно: «Незважаючи на питання до кампанії, ми дійшли висновку, що день голосування був добре організований, результати першого туру визнані міжнародними спостерігачами».

«Добре працювали дільниці, професійно та прозоро. Так що результати ніхто не може поставити під сумнів», — заявила вона.

«Усі міжнародні спостерігачі були вражені тим, як українці, хоча вони перебувають у стані війни, хоча Росія напала на них, хоча частина території держави є окупованою, так добре організували день голосування, який став проявом демократії», — додала Гармс.

Для неї важливо, що «українське суспільство, понад 63% населення, незважаючи на своє розчарування останніх років, зібралося та показало себе демократичним і дорослим».

Схожі новини