Передплата 2024 «Добрий господар»

Другий тур: соціологи спробували змоделювати результат

Питання переможня виборів залишається відкритим

За результатами передвиборних опитувань Центру Разумкова, більшість виборців, які 31 березня віддали свій голос за кандидата, який, ймовірно, не пройде у другий тур, віддадуть свій голос у другому за Володимира Зеленського. Про це під час брифінгу у Києві повідомив заступник Директора соціологічної служби Центру Разумкова Михайло Міщенко, передає УНН.

«За результатами передвиборних опитувань ми можемо певним чином моделювати переходи, тому що під час екзит-полу ми не ставили запитання стосовно голосування у другому турі. А за даними нашого опитування центру Разумкова, яке проводилось за тиждень до виборів, якщо в другий тур виходять Зеленський і Порошенко, а ймовірно, що саме ці два кандидата вийдуть до другого туру, якщо виходити з даних нашого екзит-полу, то, скажімо, серед виборців Бойка збирались у другому турі голосувати за Зеленського 35%, за Порошенка — 2%», — сказав він.

Крім того, за словами Міщенка, серед виборців Гриценка за Зеленського віддали б свій голос 25% виборців, за Порошенка — 19%, серед виборців Юлії Тимошенко за Зеленського 41%, за Порошенка 10%. Серед виборців Ляшка 32% готові голосувати за Зеленського і 16%- за Порошенка.

«Сума тих, хто за Зеленського і за Порошенка, як правило не перевищує 50%. А решта 50% каже, що, або їм важко сказати, або вони не підуть в такому разі на вибори. Як правило, більшість з них підуть, як вони проголосують — питання відкрите», — додала директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Схожі новини