Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна вимагає від Радбезу ООН позбавити Росію права вето

  • 16.03.2019, 12:29
  • 883

Питання, щодо позбавлення Російської Федерації права вето в Раді безпеки ООН в питаннях, що стосуються її агресії проти України, залишається досі актуальним.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, повідомляє «Сегодня».

«На наш погляд, виконання ст. 27 статуту, яка підкреслює, що в Раді безпеки, член якої є стороною в суперечці, повинен утримуватися від голосування, так само актуально, як і було раніше», — сказав він на засіданні Радбезу ООН у зв'язку з п'ятою річницею анексії Криму Росією.

«Ми вважаємо, що франко-мексиканська ініціатива щодо призупинення дії вето в контексті широкомасштабних злочинів — це крок у правильному напрямку в загальному контексті зусиль з реформування Ради безпеки», — зазначив Кислиця.

Разом з тим він процитував Президента України Петра Порошенка, який говорив про те, що у Росії необхідно відібрати право вето, принаймні, в тих питаннях, де мова йде про агресію РФ проти України.

«Я … говорив з міністром охорони здоров'я пані Супрун (в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, — ред.). ми погодилися, що агресію Росії можна порівнювати з наркозалежністю пацієнта», — сказав заступник міністра.

Він зазначив, що відсутність належної реакції міжнародної спільноти на порушення Росією міжнародного права веде до «більш войовничої Росії».

Схожі новини