Передплата 2024 «Добрий господар»

Програма Тимошенко «шокує» бізнес і може призвести до узурпації влади, — директор Dragon Capital

  • 13.03.2019, 18:48
  • 506

Скасування податку на додану вартість, яку пропонує лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, може стати шоком для бізнесу, а зміна Конституції в частині парламентських виборів вилитися в узурпацію влади.

Таку думку в інтерв'ю «Радіо НВ» висловив генеральний директор інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала, пишуть «Українські новини».

«Вона пропонує скасувати ПДВ, поміняти його на податок з обороту, або з остаточних продажів — це система, яка працює в США, в Сингапурі, в Японії, але це країни, з якими у нас менше 5% зовнішньої торгівлі», — сказав він.

За словами Фіали, для українського бізнесу подібна зміна податкової політики була б шоком, оскільки Україна взяла зобов'язання дотримуватися стандартів оподаткування Європейського союзу, з країнами якого здійснюється найбільший відсоток зовнішньої торгівлі.

Також CEO Dragon Capital припустив, що зміни до Конституції (зокрема, що стосуються проведення парламентських виборів), запропоновані Тимошенко, можуть стати формою узурпації влади.

«Далі — земельна реформа. Україна — одна з шести країн, разом з Північною Кореєю, Кубою, Венесуелою — це країни, які дуже відстали в економічній площині, де немає ринку сільгоспземлі: роздали землю селянам 20 років тому, і забороняємо їм вже майже 20 років нею вільно розпоряджатися. Навіть Європейський суд з прав людини визнав, що це протиправно. Тут теж Тимошенко переслідує моделі, які нам не подобаються», — додав Томаш Фіала.

Схожі новини