Передплата 2024 ВЗ

Програми багатьох кандидатів у президенти не відповідають Конституції в частині курсу України в ЄС і НАТО, — Порошенко

  • 09.03.2019, 18:33
  • 459

Президент України Петро Порошенко нарікає, що програми багатьох кандидатів у президенти України не відповідають вимогам Конституції і не відображають курс країни на отримання членства в Європейському Союзі і НАТО.

«Я наполягаю на тому, що ключовою дорогою України, нашим шляхом, є вступ до Європейського Союзу і НАТО. Я вважаю це ключовим у своїй стратегії на наступні п'ять років, і мене дуже непокоїть, що кандидати в президенти обходять цю тему в своїх програмах», — сказав Петро Порошенко на раді регіонального розвитку Черкаської області в суботу, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

На думку глави держави, кандидати у президенти України повинні були привести свої програми у відповідність до Конституції, де закріплено стратегічний курс України в ЄС і НАТО.

«Вони всі або абсолютна більшість з них оглядаються на Путіна, а мали привести свої програми до вимог Конституції України», — зазначив Петро Порошенко.

Він нагадав, що Верховна Рада закріпила в Конституції курс країни в ЄС і НАТО. «Хто проти — діє всупереч Конституції», — наголосив глава держави.

Схожі новини