Передплата 2024 ВЗ

З будинку у Львові впала декоративна ваза, а комунальникам — байдуже

Дякувати Богу, що у понеділок, 4 березня, близько шостої вечора ніхто не йшов попід будинком № 4 по вулиці Зарицьких. Бо могла статися біда… Саме в той час з даху обвалилися великі шматки декоративної вази, яка стояла на даху будинку…

«Наш будинок має більше ста років, це пам’ятка архітектури місцевого значення, — розповіла „ВЗ“ мешканка будинку, лікарка Дарія Юревич. — Нещодавно ми зауважили, що наш балкон на другому поверсі в аварійному стані, з нього може щось обвалитися. Зверталися до нашого ЖЕКу, але там реакції жодної не було. Я пішла на прийом до начальника міського управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко, вона подивилася у себе в комп’ютері й підтвердила, що наш балкон дійсно треба ремонтувати. Вона дала мені майстрів, я з ними зідзвонилася. Аж тут у понеділок, 4 березня, раптом… обвалилася одна з декоративних ваз, яка стояла на даху будинку. Тоді якраз син прийшов додому, роздягається і чуємо гуркіт. Він каже: „О, певно наш балкон вже обвалився“. Вискочив на вулицю, прибігає каже, що впав не балкон, а великі кавалки вази з даху будинку. Дякувати Богу, що там ніхто не йшов у той час, бо була би біда. То піду вже до Лілії Онищенко і за балкон, і за вазу».

Пані Дарія розповіла, що тільки-но впала ваза, вони одразу почали телефонувати у різні служби, аби попередити можливі наступні обвали. Начальнику ЖЕКу не дзвонили, бо він не реагує. Подзвонили на «гарячу лінію» міста, ті вже у вівторок повідомили, що обгородили небезпечне місце стрічкою. А сусідка пані Дарії, пані Зоряна Вовканич, ще у понеділок ввечері все-таки подзвонила до начальника ЖЕКу і просила хоча б обгородити це місце стрічкою. Відповідь начальника вразила цинізмом: «Беріть стрічку і обгороджуйте місце обвалу самі».

Схожі новини