Передплата 2024 «Добра кухня»

Стала відома причина провалу в’єтнамських переговорів Трампа і Кім Чен Ина

  • 03.03.2019, 13:51
  • 537

Саміт лідерів Сполучених Штатів Америки і Північної Кореї (КНДР) у в’єтнамському Ханої міг дострокового завершитися через вимоги Трампа закрити секретну базу зі збагачення урану.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на The Sunday Times.

Як повідомляється, переговори лідерів країн провалилися після вимоги американської сторони закрити секретну базу, на якій займаються збагаченням урану. Може йтися про секретний об'єкт під назвою «Кангсон», який знаходиться в промисловому місті Чхоллима за кілька кілометрів від Пхеньяна.

За словами екс-заступника посла КНДР в Великобританії Тхе Ен Хо, причиною дострокового завершення переговорів стала саме секретна база. Хо додав, що Трамп у публічних заявах намагався приховати важливість цієї бази, щоб не поставити під загрозу майбутні переговори з КНДР.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Північна Корея має блискуче економічне майбутнє, якщо дві країни укладуть угоду, але не має ніякого економічного майбутнього з ядерною зброєю.

Також заступник міністра закордонних справ Північної Кореї Чхве Сон Хі заявив, що США втратили можливість укласти ядерну угоду з КНДР на зустрічі лідерів країн в Ханої.

Схожі новини