Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Карпатський боді-арт для захисників Батьківщини

Природою, мистецтвом, увагою на Гуцульщині реабілітують учасників бойових дій

Забути про жахи війни на Донбасі сотням захисників Батьківщини допомагають працівники реабілітаційно-відпочинкового табору «З любов’ю у серці», який з червня 2015-го працює у селі Розтоках Косівського району. За одинадцять днів, проведених у цьому центрі, вчорашні воїни немовби скидають із себе тягар пережитого…

Свіже гірське повітря, мальов­ничі краєвиди, смачні гуцульські страви, домашній побут, зустрічі з цікавими людьми, походи, екскурсії у музеї, спілкування з місцевою молоддю, участь у майстер-касах гончарів, ковалів, ткачів, писанкарів, купання у чанах та інші розваги — все це відновлює сили оборон­ців України.

У ці дні, коли триває 41-й заїзд, гос­подарі табору запропонували своїм гостям незвичну атракцію — студенти Львівської національної академії мис­тецтв розмалювали їхні обличчя яскра­вими малюнками, виконали такий собі карпатський боді-арт. А потім ще й про­вели фотосесію зі своїми «моделями». У воїнів ця акція викликала позитивні емоції.

— За час, відколи працює наш табір, у ньому побувала понад тисяча воїнів, які ризикували своїм життям на передовій, — розповіла кореспонденту «Високого Замку» голова громадської організації «За покликом серця» Тетяна Кости­нюк. — Відпочинок для них безплатний. Табір функціонує за пожертви благодій­ників. Приїжджали до нас захисники з усіх регіонів країни. Було й чимало іно­земців — білорусів, грузинів, французів, росіян, які воювали за Україну у добро­вольчих батальйонах. Дехто після завер­шення табірної зміни їде додому, а дехто повертається до своїх бойових побрати­мів на Донбас.

Схожі новини