Передплата 2024 «Добра кухня»

Затримано організатора «путінського» Майдану — СБУ

  • 19.02.2019, 19:35
  • 1 052

СБУ заявляє про затримання Євгена Моринця, також відомого як «Біла балаклава», який минулої осені закликав до «третього Майдану» і нібито готував масові акції протесту в день виборів 31 березня.

Про це у вівторок, 19 лютого, розповів заступник голови СБУ Віктор Кононенко, повідомляє Левый берег.

«Відбулися обшуки в офісі та за місцем проживання трьох активних учасників групи підтримки Надії Савченко, які в координації з відомим агентом російських спецслужб Миколою Дульським, котрий ховається від українського правосуддя в Росії, здійснювали підготовчі заходи для організації провокацій, які повинні були стати поштовхом до насильницької зміни влади», — заявив він.

У результаті обшуків було затримано Євгена Моринця. За словами представника СБУ, при ньому знайшли готовий «коктейль Молотова», який підозрюваний нібито планував використовувати найближчим часом для підпалу в Києві.

За словами представника СБУ, він готував масові протести після першого туру виборів під приводом фальсифікацій. У координації з Дульським Моринець нібито повинен був забезпечити захоплення адміністративних будівель і кровопролиття.

«Як один з основних об'єктів Моринець вивчав можливість захоплення будівлі Верховної Ради України», — заявив Кононенко. Активні дії повинні були початися 31 березня, відразу після закриття виборчих дільниць.

Моринцю повідомили про підозру за ч.1 і ч.3 ст. 109 Кримінального кодексу — дії, спрямовані на захоплення державної влади.

Схожі новини