Передплата 2024 «Добра кухня»

Кримські окупанти відбирають собор Української православної церкви

  • 12.02.2019, 16:29
  • 795

У Криму окупанти вимагають від Управління Кримської єпархії УПЦ звільнити приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі.

Як передає «Укрінформ», про це йшлося на прес-конференції «Знищення української церкви в окупованому Криму».

Як розповів архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, 5 лютого «Міністерство майнових та земельних відносин Республіки Крим» надіслало на адресу Управління Кримської єпархії лист з додатковою угодою про розірвання договору між Управлінням Кримської єпархії і Фондом майна, зараз — «Міністерством майнових відносин» (РФ — ред.), яка була заключена у 2002 році. На підставі цієї угоди Управлінню Кримської єпархії було передано 1400 кв. м приміщення по вул. Севастопольській, 17а, у м. Сімферополі під кафедральний собор і Управління єпархії.

За словами архієпископа Климента, після окупації Криму Росією в 2014 р. від єпархії неодноразово вимагали перереєстрації та стверджували, що це стане гарантією переукладання всіх угод, підписаних раніше.

Але архієпископ сказав, що угоди були б розірвані навіть за умови перереєстрації. Останні події, підкреслив він, підтверджують думку про те, що підстави виселення церкви — суто політичні і пов'язані з формуванням помісної ПЦУ.

«Я вважаю, що це політична помста для знищення української церкви на території Криму», — сказав архієпископ.

Схожі новини