Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ревнивий кримінал: на які злочини йдуть українці через кохання

  • 10.02.2019, 18:36
  • 725

Ревниві чоловіки та дружини в люті палять майно один одного, розбивають об стіни мобільні телефони і комп’ютери своїх пар, нерідко йдуть на вбивство.

Як повідомляє «Сьогодні», щорічно в Україні суди розглядають близько тисячі адміністративних і кримінальних справ, де порушення закону відбуваються саме на грунті ревнощів.

Нещодавно в Одесі поліція розкрила «цифровий» злочин: одна з місцевих мешканок завдала кілька небезпечних ударів ножем своєму співмешканцю, коли викрила його в тому, що він ставив лайки під фотографіями інших дівчат в соцмережах.

Як повідомила поліція Одеської області, рани черевної порожнини виявилися настільки важкими, що потерпілий, виходець з Близького Сходу, потрапив до лікарні. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «Нанесення тяжкого тілесного ушкодження». Підозрюваній загрожує до восьми років в'язниці.

«Близько 20% від загального числа побутових злочинів скоюються саме на грунті ревнощів. Найчастіше, звичайно, ревнують чоловіки, а й жінки не є винятками. Приводи у всіх, як правило, однакові — або бачать листування дружини або чоловіка, або обурені увагою до інших осіб», — розповіли нам оперативники.

Проаналізувавши вироки і рішення судів, опублікованих в Єдиному держреєстрі судових рішень. з'ясувалося, що за статистикою ревниві чоловіки та дружини в люті палять майно один одного, розбивають об стіни мобільні телефони і комп'ютери своїх пар, нерідко йдуть на вбивство.

А буває, доходить і майже до тероризму. Наприклад, в Миколаєві рятувальникам і поліцейським недавно довелося розпилювати двері квартири, де ревнивий хлопець цілий тиждень тримав у заручниках свою кохану.

«Щоб дівчина не втекла, хлопець зняв ручки з вікон і дверей, забрав у дівчини ключі. Через це дівчина не з'являлася на роботі, в результаті її колеги підняли тривогу і заявили в поліцію. Переговори правоохоронців із хлопцем результату не дали, тому довелося розкривати двері в квартиру, де перебувала заручниця», — заявили в Миколаївській облполіції і уточнили, що по відношенню до підозрюваного порушено провадження за статтею «Незаконне позбавлення волі людини».

Йому загрожує до трьох років тюремного ув'язнення.

А ось в Сумській області одного з ревніцев суд засудив за все до 170 грн штрафу за те, що той душив дружину після того, як вона, на його думку, занадто пізно прийшла з нічного клубу. Крім того, суддя зобов'язав порушника порядку заплатити ще й 352 грн судового збору. Сам же кривдник в суді визнав провину і розкаявся.

На щастя, бувають курйози, які закінчуються добре. Наприклад, в кінці минулого року Козятинський міськрайонний суд розглядав саме таку справу. Як сказано в рішенні суду, «на грунті ревнощів і з хуліганських спонукань жінка облила зеленкою обличчя і одяг свого коханого. Все це супроводжувалося образами, нецензурною лайкою, хапанням за одяг, чим був порушений громадський порядок». Суддя Діна Сорока постановила призначити жінці покарання у вигляді усного зауваження. У своїй постанові суддя вказала, що суд пішов на такий крок, враховуючи щире каяття жінки.

Одним з найбільш курйозних випадків за останній час вважаються розборки берлінської сім'ї. Як повідомили німецькі ЗМІ, колишня дружина і коханка одного чоловіка за допомогою своїх знайомих вивезли його в ліс і залишили там абсолютно голим. Пізніше суд засудив їх до умовних термінів ув'язнення, а також ухвалив оштрафувати їх на 2 тисяч євро кожну.

А в Ташкенті перед самим Новим роком місцева жінка з подругами увірвалася в будинок до ймовірної коханки свого чоловіка і поголила її наголо. Тепер постраждала судиться зі своїми кривдницями, тому що це відбувалося на очах у її дітей.

Нагадаємо, раніше в Ізмаїльському районі на Одещині в приватному будинку були знайдені вбитими чотири людини. Як повідомили в поліції, тіла належали господареві будинку, двом чоловікам і жінці. На всіх тілах були виявлені колото-різані рани.

Пізніше з'ясувалося, що мотивом масового вбивства стали ревнощі: господар будинку приймав гостей — двох односельчан та жительку сусіднього села, а пізніше до них приєднався співмешканець жінки. У розпал застілля гість приревнував її до інших чоловіків, що призвело до сварки і бійки. Під час сутички він за допомогою сокири і ножа завдав смертельні поранення присутнім і втік.

Схожі новини