Передплата 2024 «Добра кухня»

Мелітополь став першим українським містом, що здобуло премію ЮНЕСКО за розвиток освіти

  • 06.02.2019, 18:28
  • 515

Місто Мелітополь Запорізької області цьогоріч здобуло перемогу в премії ЮНЕСКО «Міста, що навчаються».

Як повідомляє прес-служба Міносвіти, місто увійшло у ТОП-10 найпрогресивніших міст, що розвивають навчання впродовж життя, серед більш як 200 претендентів.

«Щоб розвивати ідеї неперервного навчання, 2016-го Мелітополь долучився до Глобальної мережі ЮНЕСКО міст, що навчаються, ставши першим українським містом в цій ініціативі. Для ефективної роботи у мережі на місцевому рівні був створений комітет, куди увійшли представники громадськості, міської влади, закладів освіти, науки та бізнесу. Разом вони працювали над розбудовою системи неперервного навчання, яке й лежить в основі конкурсу», — повідомляє прес-служба.

Зазначається, що серед завдань, які вирішував комітет — підвищення доступності різних форм навчання, соціалізація внутрішньо переміщених осіб, розширення мережі міських «освітніх маяків» (educational beacons).

В межах проекту були втілені й ініціативи містян — Міжнародні дні освіти дорослих в Запорізькій області, створено Центр освіти дорослих, Вуличний університет, Університет третього віку. Нині ці проекти підтримуються закордонними установами, наприклад, Федеральним міністерством економічної співпраці та розвитку Німеччини.

Схожі новини