Передплата 2024 «Добра кухня»

Уряд Венесуели відкинув ультиматум Євросоюзу

З’явилася реакція на вимогу Євросоюзу і деяких інших країн терміново оголосити нові президентські вибори у Венесуелі.

Уряд Венесуели відкинув вимоги європейських країн оголосити нові президентські вибори в країні протягом восьми днів. Про це в суботу, 26 січня, пише АР.

«Уряд Венесуели відкидає вимоги європейських країн про термінове оголошення нових президентських виборів», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, голова правлячої партії Діосдадо Кабельо заявив, що «лідери на кшталт прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса повинні двічі подумати, перш ніж читати Венесуелі лекції про демократію».

Як стало відомо, 26 січня деякі з країн світу висунули ультиматум президенту Венесуели Ніколасу Мадуро з вимогою протягом восьми днів оголосити вибори в країні, інакше вони визнають в.о. президента Хуана Гуайдо.

Нагадаємо, 23 січня на тлі протестів опозиції спікер парламенту Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом. Його легітимність визнали США, Канада, Грузія, Бразилія і ще декілька країн. У відповідь обраний президент Венесуели Ніколас Мадуро розірвав дипвідносини зі США, звинувативши Вашингтон в організації держперевороту.

Схожі новини