Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Результати спецоперації на Закарпатті: силовики знайшли гроші, зброю і цигарки

  • 25.01.2019, 13:38
  • 884

За результатами проведеної силовиками спецоперації на Закарпатті було виявлено зброю, майже 47 тисяч євро, більше 7 тисяч доларів та 11 ящиків цигарок.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Олег Слободян.

Він зазначив, що у четвер оперативники ДПСУ та спецпідрозділ «Дозор» було провів обшуки за 13 адресами у населених пунктах Рахів, Ділове, Костилівка, Солотвино та Нижня Апша Закарпатської області.

«За результатами проведених обшуків виявлено 46 600 євро, 7 380 доларів, пістолет „ТТ“ та 7 набоїв до нього, два травматичних пістолета та 86 набоїв до них, сигарети (11 ящиків) та 2 радіостанції», — написав Слободян.

Наразі на Закарпатті тривають невідкладні слідчі дії.

Як повідомлялось вчора, 24 січня, на Закарпатті відбулась спецоперація проти контрабандистів.

Прикордонники почали розслідування незаконного переправлення через державний кордон осіб та тютюнових виробів ще навесні 2018 року.

У листопаді 2018 року, під час відпрацювання одного із епізодів, контрабандист автомобілем наїхав на офіцера-прикордонника Вадима Березенського, в результаті чого останній невдовзі помер.

24 січня на Закарпатті озброєні силовики почали проводити спецоперацію із застосуванням спецтехніки.

У 2017 році силовики проводили подібну масштабну спецоперацію з броньовиками і вертольотами на Закарпатті для протидії контрабанди.

У 2015 році у Закарпатській області стався збройний конфлікт, ймовірно, через контрабанду сигарет між Правим сектором та оточенням депутата Ради Михайла Ланьо.

Тоді 20 озброєних осіб у камуфляжній формі з написами «Правий сектор» влаштували стрілянину у кафе, де загинули 4 особи, декількох було поранено.

Схожі новини