Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Уряд прокоментував скарги на відмову в субсидіях через родичів

  • 13.01.2019, 19:11
  • 2 598

В уряді відповіли на скарги українських громадян, яким відмовляли в субсидіях через приховування доходів їхніми родичами.

Кількість скарг українських громадян на відмову в субсидіях через відсутність даних про доходи їхніх родичів різко зросла за останні кілька місяців.

В уряді були готові до цього і запропонували план дій у разі отримання такого роду відмови в соцдопомоги, інформує Ukr.Media.

Так, для осіб, у яких діти або онуки працюють, наприклад, закордоном і не надають ані даних про заробітки, ані допомоги своїм рідним, рекомендують наступне:

— підготувати довідку, що зазначені родичі з виявленими доходами дійсно не проживають з сім'єю, яка претендує на соцдопомогу;

— подати цю довідку органам соціального захисту для розгляду;

— запросити перевірку матеріального становища домогосподарства за допомогою комісії.

При дотриманні зазначених умов і підтвердження комісією відсутності допомоги з боку не проживаючих за місцем проживання потенційного субсидіанта родичів, субсидія може бути призначена згідно законодавства.

В уряді зазначили, що такого роду заходи при наданні соцдопомоги є частиною «державної програми, спрямованої на те, щоб люди офіційно працевлаштувались і заробляли собі трудовий стаж».

Згідно з бюджетом-2019 відомо, що Мінсоцполітики в 2019 році заклало у бюджет 55 мільярдів гривень, призначених для субсидій. Ця сума на 16 мільярдів менша, ніж у 2018 році — тоді на ці цілі було закладено 71 мільярд гривень.

Схожі новини