Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Погіршення погодних умов в Україні: створено штаб з ліквідації наслідків

  • 06.01.2019, 13:19
  • 810

Через погіршення погодних умов при «Укравтодорі» створено Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Як повідомляє прес-служба «Укравтодору», протягом доби станом у Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Тернопільській областях випало від 3 до 12 см снігу, у Волинській, Рівненській, Хмельницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Полтавській та Черкаській областях місцями невеликий сніг з висотою снігового покриву від 1 до 10 см. Крім того територією Рівненської та Львівської областей випадав льодяний дощ при температурі повітря -5°С.

На перевальних ділянках доріг випадає сніг, висота покрову від 20 до 90 см. Стан покриття на перевалах засніжений.

Температура повітря в нічний час на всій території коливається від -2 до -15°С.

Стан покриття на а/д державного значення у західних, північних, центральних, Луганській та Донецькій областях місцями засніжене, на півдні сухий.

Для координації дій служб, відповідальних за належне транспортне сполучення, при «Укравтодорі» працює Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Зокрема, виконуються роботи з розчистки проїзної частини доріг від снігу, здійснюється обробка протиожеледними матеріалами.

Проїзд всіма ділянками доріг державного значення забезпечено, заторів не зафіксовано, за винятком тимчасових ускладнень на автодорозі М-06, об'їзд Коростишева, внаслідок ДТП.

Для оперативного забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяні в роботі 1090 одиниць техніки та 1569 робітників.

Схожі новини