Передплата 2024 ВЗ

СБУ затримала на хабарі голову Сокальської РДА

  • 04.01.2019, 14:46
  • 1 447

На хабарі затримали голову Сокальської районної державної адміністрації на Львівщині Романа Токая.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

«За інформацією правоохоронних структур, за ознаками кримінального правопорушення задокументовано протиправні дії голови Сокальської районної державної адміністрації Романа Токая.

Львівська ОДА підтримує дії правоохоронних органів, адже правопорушник повинен відповідати за вчинене, незалежно від займаної посади. Очищення владних структур від працівників, які зловживають службовим становищем, триватимуть і надалі, незалежно від того чи це буде міський голова, чи голова райдержадміністрації", — сказано у повідомленні.

Водночас, як повідомляє СБУ, оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав від свого підлеглого двадцять одну тисячу гривень. За вказану суму чиновник обіцяв не створювати штучних перешкод у службовій діяльності та преміюванні підлеглого. Правоохоронці затримали зловмисника на робочому місці після одержання всієї суми неправомірної вигоди.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Заходи з викриття протиправних дій посадовця проводились спільно з поліцією під процесуальним керівництвом військової прокуратури.

Роман Токай очолив Сокальську РДА у червні 2017 року.

Схожі новини