Передплата 2024 ВЗ

У Сербії почала діяти заборона на розведення тварин для виробництва хутра

  • 04.01.2019, 10:33
  • 504

З початку 2019 року у Сербії набула чинності заборона на розведення і вбивство тварин для виробництва хутра, численні організації із захисту тварин, а також природозахисники в усьому світі привітали цю заборону.

Рішення про заборону ухвалили ще у 2009 році, її вступ в силу відклали на 10 років, аби ті, хто займається цією діяльністю, могли налагодити свій бізнес, повідомляє Громадське.

«Кампанія із заборони розведення і вбивства тварин для хутра — це наша найтриваліша кампанія, вона продовжувалась 15 років», — заявила директорка зоозахисної організації ORCA Ельвіра Буразеровіч.

Вона наголосила, що Сербія повинна бути країною «чистою екологічно та країною, яка просуває екологічно й етично прийнятні види діяльності».

В організації вважають, що причинами такої заборони, окрім етичних, також стали екологічні фактори: адже кількість небезпечних хімічних речовин, які використовуються у галузі виробництва хутра, постійно забруднює навколишнє середовище.

Раніше французький модний бренд Chanel вирішив відмовитися від використання у своїх колекціях хутра та шкіри екзотичних тварин.

Цього року й інші бренди відмовилися від натурального хутра та шкіри. Зокрема, Burberry, DKNY, Versace, Jean Paul Gaultier. Лондонський тиждень моди цьогоріч відбувся під знаком відмови від убивства живих створінь.

Схожі новини