Передплата 2024 «Добра кухня»

Смерть на львівському різдвяному ярмарку. Усі деталі

«Від опіків — сильна інтоксикація, ниркова недостатність»

Новий рік у Львові стартував із тяжкої втрати — у реанімації 8-ї лікарні помер 50-річний чоловік (громадянин Вірменії), який отримав опіки тіла, несумісні з життям, під час злощасного вибуху на Різдвяному ярмарку. Медики десять днів боролися за його життя, але марно…

«У чоловіка було 50% опіків, — повідомив заступник го­ловного лікаря з хірургіч­ної допомоги 8-ї міської клінічної лікарні Ігор Стояновський. — Його стан був постійно важким. Нам вда­лося подолати стадію опікового шоку, але, на жаль, через обширні глибо­кі опіки пішла сильна інтоксикація, розвинулась ниркова недостатність». Нагадаємо, трагедія сталася 22 груд­ня 2018 року. У ятці «Реберня» на Різд­вяному ярмарку, що за кілька метрів від головної ялинки міста, пролунав вибух. Постраждало четверо осіб. Виявилося, підприємці підпільно використовува­ли для приготування їжі газові балони. Комісія міської ради на два дні закрила ярмарок, аби перевірити решту яток, чи ніхто не тримає там заборонених балонів. Згодом ця ж комісія дозволила ярмарку відновити роботу. Але за умо­ви, що комісія буде прискіпливо переві­ряти кожну ятку.

Журналіст «ВЗ» звернулася по комен­тар до арт-директора ТзОВ «Львівські ярмарки» Ольги Гренюх. «Не маю часу, я на зустрічі, — відповіла пані Ольга. — Невдовзі на сторінці компанії у соцмере­жах оприлюднимо офіційний коментар».

На початку нового року журналіст «ВЗ» вирушила на ярмарок, щоб побачити, як він працює, чи є покупці. Туристів там стільки, що ніде яблуку впасти, торг у ятках іде на по­вну потужність. Хоча продавці кажуть, досі не можуть оговтатися від вибуху… На місці трьох згорілих яток уже працюють нові — су­венірна продукція і гастрономія.

Схожі новини