Передплата 2024 «Добра кухня»

Перший президент України Леонід Кравчук спричинив скандал на пропагандистському каналі Кремля

  • 19.12.2018, 17:15
  • 6 846

Перший президент України Леонід Кравчук спровокував скандал в ефірі російського телебачення заявою про російських військових та російську зброю на тимчасово окупованому Донбасі.

Політик 17 грудня вийшов на зв'язок в програмі «60 хвилин» на каналі «Росія 1», де пропагандисти обговорювали з ним чинного главу держави Петра Порошенка, війну на Донбасі і поставки американської зброї ЗСУ, повідомляє OBOZREVATEL.

Так, ведучих програми обурила готовність Штатів допомагати Україні у війні за зміцнення територіальної цілісності, через що вони заявили, що Америка нібито втручається у внутрішню політику України. Однак Кравчук з ними не погодився.

«На жаль, сьогодні російські військові в Україні, українських військ на території Росії немає. Зброї української на території Росії немає. Є війна. Давайте подумаємо, як закінчити цю війну», — наголосив Леонід Кравчук.

Він також наголосив, що серед жертв з мирного населення на Донбасі, більшість російськомовних, або ж етнічних росіян, озвучивши відповідну статистику. «Одинадцять тисяч людей загинуло. Мільйон сімсот тисяч людей вимушених переселенців, з них 80% етнічних росіян, а решта — російськомовні. Їх вбивають, я назвав цифру!»

Його слова викликали бурхливу реакцію як у пропагандистів, так і у присутніх в студії росіян. Відзначимо, в ефірі росТВ Кравчук також раптово зробив комплімент пропагандистам Кремля, назвавши їх «хорошими людьми» і заявивши, що із задоволенням дивиться їх передачі.

Дивитися відео з 45 хв.

Схожі новини