Передплата 2024 ВЗ

Росія досі не надала жодної довідки про стан здоров’я поранених українських моряків

  • 18.12.2018, 16:58
  • 345

Україна досі не отримала жодної офіційної довідки з інформацією про стан здоров’я трьох українських моряків, яких захопили біля Керченської протоки та незаконно утримують у московському СІЗО «Матросская тишина».

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook український омбудсмен Людмила Денісова.

За її словами, сьогодні зранку відбувалсь зустріч із заступницею політичного радника Посольства США Ту Нгуєн, яка прибула до нашого Офісу за дорученням посла США в Україні Марі Йованович.

Денисова повідомила, що головне питання, яке цікавить наших американських колег — перебіг ситуації щодо українських військовополонених моряків, яких утримує Російська Федерація.

«Ми досі не маємо офіційних довідок про стан здоров’я трьох наших поранених у СІЗО „Матросская тишина“. Все лише на словах. І я, як Уповноважений двічі зверталася до ФСБ, щоб мені надали дозвіл відвідати усіх наших хлопців. Поки не отримала відповідей», — написала Денісова.

Також Денісова подякувала представниці посольства за миттєву реакцію США на захоплення моряків і засудження дій Російської Федерації на всіх можливих міжнародних майданчиках.

«Просила і в подальшому сприяти у питанні звільнення наших моряків. Ту Нгуєн запевнила мене, що з боку США буде надаватися будь-яка необхідна підтримка», — додала обмудсмен.