Передплата 2024 «Добра кухня»

Єврокомісія запросила Україну і РФ на переговори щодо газу

  • 15.12.2018, 08:14
  • 630

Єврокомісія запросила Україну і Росію на тристоронні переговори щодо газу, попередньо зустріч запланована на січень 2019 року.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив віце-президент вищого органу виконавчої влади Євросоюзу Марош Шефчович, передає УНН.

«Ми запросили представників України і Росії в Брюссель для проведення наступного раунду тристоронніх переговорів щодо газу в січні. Очікується, що (в них) також візьмуть участь комерційні організації. Важливо нарощувати позитивний імпульс, створений в липні», — заявив Марош Шефчовіч.

Раніше міністр енергетики Р Ф Олександр Новак зазначив для ЗМІ РФ, що дата зустрічі на експертному рівні щодо газу між Росією, Україною і ЄС буде узгоджена найближчим часом, після чого буде призначена дата тристоронніх переговорів щодо газу.

Попередні тристоронні переговори пройшли в липні. Планувалося, що наступна зустріч відбудеться в жовтні, проте дата не була призначена.

У грудні ЄК запропонувала провести зустріч у другій половині січня. Контракти на поставку і транзит російського газу через Україну закінчуються в кінці 2019 року.

Схожі новини