Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Пакунок маляти» цьогоріч отримає не менше 100 тисяч породіль, — Гройсман

  • 08.12.2018, 16:15
  • 520

Уряд буде активно розвивати ініціативи з підтримки материнства й дитинства в Україні.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал.

«Головна ідея полягає в тому, щоб підтримати народжуваність в Україні. Українців має ставати більше. Але для цього маємо створити належні умови — підтримку материнства, яка з перших годин є дуже корисною. Будемо розвивати ці ініціативи надалі», — сказав Володимир Гройсман.

Він зазначив, що до кінця року кількість подарованих пакунків маляти становитиме не менше 100 тис. «Будемо продовжувати далі робити все, щоб підтримувати народжуваність в Україні, це важливий пріоритет», — додав Прем’єр-міністр.

Глава Уряду також звернувся до місцевих органів влади з проханням координувати роботу і забезпечити виконання ініціативи на місцях. Одночасно Володимир Гройсман нагадав, що з січня наступного року стартує програма державної підтримки сімей з дітьми — «Муніципальна няня». За планом, держава відшкодовуватиме батькам частину коштів за оплату праці няні. Таким чином, батьки зможуть працювати і мати послугу по догляду за дитиною, а няні — офіційне працевлаштування.

Довідково

З вересня поточного року пакунок маляти отримали вже 71 870 дітей, що становить майже 99% від загальної кількості народжених в цей період. В Києві пакунки маляти отримали понад 6,6 тис. дітей. «Пакунок маляти» — це дитячий набір із 25 необхідних товарів, в тому числі підгузки, засоби догляду, дитяча косметика та одяг.