Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Константинополь визначив процедуру обрання предстоятеля Української Церкви

  • 06.12.2018, 18:27
  • 686

У Києві на об’єднавчому Соборі 15 грудня братимуть участь єпископи, священики, монахи та миряни. Усі вони матимуть право голосу для формування бюлетеня з трьох кандидатів на Об’єднавчому Соборі.

Про це йдеться у запрошенні на Собор, яке надійшло українським єпископам від Патріарха Варфоломія, пише РІСУ.

«Беручи до уваги наш Патріарший лист (Но. Прот. 1001), датований 12 жовтнем 2018 року до Високопреосвященного Митрополита Київського Онуфрія, запрошуємо Ваше Високопреосвященство взяти участь разом з одним кліриком і одним монахом чи мирянином, кожен з котрих матиме право голосу для формування бюлетеня з трьох кандидатів в Об’єднавчому Соборі в історичній церкві Премудрості Божої (Святої Софії) в Києві в суботу, 15 грудня 2018 року, для встановлення Статуту та канонічного обрання Предстоятеля Автокефальної Православної Церкви в Україні, як попередньо було вирішено», — йдеться у листі, викладеному у Фейсбуці одного із учасників майбутнього Собору митрополита Олександр (Драбинко).

У запрошенні також зазначено, хто головуватиме на Соборі.

«Цей Собор буде скликаний під головуванням нашого спеціального екзарха Високопреосвященного митрополита Гальського Емануїла, котрий вестиме процес вищезгаданого Собору у співпраці з нашими екзархами в Україні та в почесній присутності Високодостойого Петра Порошенка, президента Вашої країни», — йдеться у листі.