Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Головна ялинка України: організатори розглядають три варіанти новорічної красуні

  • 23.11.2018, 19:11
  • 714

У Києві повним ходом йде підготовка до новорічних свят. Уже розвішують святкову ілюмінацію, наряджають київський фунікулер. Незабаром центр міста перетвориться на «Країну північного сяйва». При цьому досі невідомо, яким саме буде головне новорічне дерево країни.

Про це пише «Сегодня».

За словами Ігоря Добруцького, президента фестивалю Folk Ukraine, зараз розглядають три варіанти. Головна ялинка, нагадаємо, буде знову встановлена ​​на Софійській площі, ще одна — на Контрактовій.

«Ялинка може бути штучною, складальною — з невеликих гілок, як робили раніше. Або живою, яку ми, за традицією, привозили з лісництва в Івано-Франківській області. На даний момент рішення остаточно не прийнято. Думаю, до 8 грудня визначимося. 10 грудня — це критична дата. до цього дня ялинки повинні стояти і на Софійській, і на Контрактовій площах. Але, запевняю, в будь-якому випадку вони будуть дуже красивими», — розповів Ігор Добруцький.

Він пояснює: в попередні роки було багато нарікань на те, що в місті встановлюють живу столітню ялинку. Також згадують про проблеми з транспортуванням.

«В минулому році водій поїхав не тією дорогою, по якій було потрібно, і в Київ ялинка приїхала „втомленою“. Довелося виправляти ситуацію за допомогою прикрас», — каже організатор.

Гнатися за рекордною висотою не стануть. Висота ялинки на Контрактовій площі складе 22 метри, а на Софійській — 25−27 метрів, щоб вона гармонійно виглядала на тлі собору і дзвіниці.

В цьому році в центрі буде відкрито рекордну кількість фотозон — більше 70. Резиденція святого Миколая буде на Контрактовій площі, де новорічний містечко оформлять в стилі яскравих робіт художниці Марії Примаченко.

«На честь святого Миколая влаштуємо масштабний парад. 15 грудня він як ангел-хранитель моряків пропливе на красивому кораблі по Дніпру. Ми його будемо зустрічати на прикрашеному причалі на Поштовій площі, діти вручать йому ключ від його резиденції. Туди святий попрямує під звуки духового оркестру і барабанів. Пройде парад по вулиці Сагайдачного», — розповідає Добруцький.

19 грудня Святий Миколай прийде на Софійську площу, де запаляться вогні головної ялинки країни. У цьому році на ній буде унікальна ілюмінація.

«Такої ще не було в Європі, ми першими її встановлюємо. Раніше використовували 10 кілометрів гірлянд, а в цьому році їх буде чотири. Але світловіддача, холодний і білий світ будуть, як у гірлянди в 10 кілометрів. Іграшки на ялинці будуть у вигляді кристалів, срібних і білих відтінків, висотою 35−50 сантиметрів. Всього на новорічному дереві буде до 10 тонн прикрас. Ще на Софійській розмістимо яскраві арт-конструкції, вони будуть світитися різними кольорами, імітуючи полярне сяйво», — діляться організатори.

Схожі новини