Передплата 2024 «Добрий господар»

Безробітна тернополянка повернула власнику знайдені нею 20 тисяч гривень

Жителі «файного міста» роблять файні вчинки.

Як мала би вчинити незаможна людина, яка знайшла чужий скарб? Неодмінно скористатися цим подарунком долі, влаштувати собі життя на широку ногу! — відповів би багато хто з нас.

Зовсім інакше зробила 32-річна жителька Тернополя Юлія Гричак, яка наразі ніде не працює.

Того дня Юлія йшла у справах повз центральний автовокзал Тернополя, біля якого розташовано багато торгових яток. Раптом перед собою на асфальтівці побачила загублене кимсь велике портмоне. Дівчина підняла гаманець, оглянулася у надії побачити власника згуби. Але ніхто з перехожих ні за чим не шукав…

Коли Юлія відкрила портмоне, то була шокована його вмістом: крім водійських прав, платіжок, інших документів, кількох банківських карточок, у ньому була велика кількість крупних купюр — як потім виявилося, більше 20 тисяч гривень. За написом на кредитці дівчина дізналася ім’я-прізвище власника, тож заглянула у кілька найближчих торгових закладів, перепитуючи продавців, чи, бува, не знають такого чоловіка. Всюди знизували плечима. Тоді Юлія звернулася в управління Нацполіції. Її працівники у присутності понятих склали акт про знайдені гроші, запакували їх у спеціальний сейф-пакет, а згодом віддали їх власникові.

Його ідентифікували і швидко розшукали за анкетними даними у платіжках і водійських правах. Власником портмоне виявився 34-річний тернополянин Олександр. За чималеньку суму, яка була у гаманці (зберігав його у верхній кишені куртки), планував придбати оргтехніку для свого офісу. У поспіху не помітив, як із розстебнутої кишені портмоне випало… Олександр подякував Юлії за її вчинок. Те саме зробили правоохоронці.

— Не кожна людина здатна побороти таку спокусу, — прокоментував для журналістів цей випадок слідчий Тернопільського відділу поліції Сергій Заблоцький. — Юлія могла залишити гаманець собі, але зробила по совісті. Нам приємно, що працюємо у місті, де є такі свідомі громадяни.

Схожі новини