Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія зможе піти на Київ після будівництва «Північного потоку-2», — прем’єр Польщі

  • 18.11.2018, 10:35
  • 669

Прем’єр-міністр Польщі застерігає, що після завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2» ніщо не зупинить Росію від подальшої агресії в Україні.

Про це Матеуш Моравецький заявив під час конференції FOTAR у Гамбурзі, інформує Українська правда з посиланням на РАР.

«Я знаю позицію німецького уряду, що це — бізнес-проект. Однак, на схід від Одри ніхто в це не вірить», — заявив він.

За його словами, якщо після будівництва «Північного потоку-2» виявиться, що українська ГТС не потрібна, то «що зупинить Володимира Путіна піти на Київ?».

«Ви будете здивовані тим, кого я зараз процитую, але Ленін одного разу сказав, що капіталісти такі жадібні, що «продадуть нам мотузку, на якій ми їх повісимо», — сказав Моравецький.

Він пояснив, що європейці платять росіянам за газ, а вони вкладуть ці гроші в свою армію і Європі доведеться просити про захист США.

Nord Stream 2 AG, компанія-оператор газопроводу «Північний потік-2», повідомила, що понад 200 кілометрів морської частини трубопроводу вже побудовано.

З кінця 2019 року газотранспортний коридор «Північний потік-2» повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту — у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія — стверджують, що «Північний потік-2» збільшить залежність ЄС від «Газпрому», який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Глава «Газпрому» Алексєй Міллер впевнений, що проект «Північний потік — 2» буде реалізований, незважаючи на наміри США зірвати будівництво.

Раніше посол США в Є С Гордон Сондленд заявив, що у президента Дональда Трампа є «багато інструментів», щоб зупинити газопровід «Північний потік-2», який ще більше узалежнює Європу від російського газу.

Схожі новини