Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кинувся з мосту у Стир рятувати невідомого самогубцю

Зворушлива історія порятунку самогубця днями сталася у Луцьку.

Літній чоловік у стані депресії вирішив вкоротити собі віку. Він вийшов на один з мостів над Стиром на вулиці з досить жвавим рухом і неквапом почав перелазити через перила. Йому це не вдавалося. Спочатку не міг перекинути палицю, тоді заштопорилася нога. Перехожі не звертали на бідолашного чоловіка жодної уваги. Бо кому яке діло до чужого дідугана? Може, хтось навіть посміявся з невдалих спроб пенсіонера й байдуже далі пішов у власних справах. Чого хотіти від черствої душі… А дідусь таки допняв свого: переліз через перила і стрибнув з десятиметрової висоти униз, в обійми холодних вод глибокого Стиру…

Але той відчайдушний стрибок помітив лучанин Олексій Абрамчук. Він разом з друзями якраз їхав автомобілем на обід. Часу на роздуми не було — молодий чоловік прожогом вискочив з авто й на ходу скидав верхній одяг. За якусь мить він шугонув у річку за самогубцем! І хоч течія вже віднесла дідуся на кількадесят метрів, Олексій до нього доплив і зумів витягнути його на берег. Сюди прибігли друзі рятівника та стали надавати потопельнику першу невідкладну допомогу. І пенсіонер задихав.

На фото: Олексій Абрамчук
На фото: Олексій Абрамчук

Коли на виклик прибули медики, відзначили високу професійність дій рятівника і його «команди». Потерпілого з ознаками утоплення та переохолодження госпіталізували (температура води ледве сягала семи градусів). Ніби, зараз його життя поза загрозою. Та відомо, що це уже не перша спроба чоловіка накласти на себе руки. Причина — внутрішня самотність. Він зізнався, що хоч має сім’ю, та відчуває себе покинутим і нікому не потрібним. Тож подальше лікування пацієнта родині порадили проводити у спеціалізованій лікарні.

Наталія КРАВЧУК, м. Луцьк

Фото прес-служби патрульної поліції м. Луцька

Схожі новини