Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна ратифікувала угоду з ЄС про отримання макрофінансової допомоги 1 млрд євро

  • 08.11.2018, 18:58
  • 913

Верховна Рада ратифікувала Меморандум про взаєморозуміння між Україною та Європейським Союзом та Кредитної угоди між Україною, Нацбанком та ЄС щодо отримання макрофінансової допомоги до 1 млрд євро.

«За» законопроект № 0203 проголосували 242 народних депутата, повідомляє «112 Україна».

Цей меморандум підписали 14 вересня поточного року у Києві.

Законопроект необхідний, щоб для України набрали чинності міжнародні договори про отримання кредиту у розмірі 1 млрд євро.

Згідно із договором, макрофінансову допомогу нададуть двома траншами — по 500 млн євро кожен.

Раніше повідомлялося, що надходження першого траншу очікується восени цього року після завершення внутрішніх процедур, необхідних для набрання чинності підписаними документами і виконання Україною умов надання першого траншу. Другий транш повинен надійти весною 2019-го за результатами оцінки виконання Україною заходів щодо реформування відповідних секторів реалізації державної політики.

Нагадаємо, раніше Рада Європейського Союзу затвердила виділення Україні 1 млрд євро макрофінансової допомоги.

Зазначимо, що в межах старої програми макрофінансової допомоги Україна отримала два транші на 1,2 млрд євро замість спочатку запланованих 1,8 млрд євро.

Третій транш було скасовано через те, що Україна виконала 17 умов надання допомоги з обговореного 21. Невиконаними залишилися чотири вимоги — зняття заборони на експорт лісу-кругляка, запуск автоматичної перевірки електронної декларації, закон про кредитний реєстр НБУ і перевірка інформації про бенефіціарних власників компаній.

Схожі новини