Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Іран офіційно заявив, що порушуватиме санкції США

  • 05.11.2018, 11:13
  • 484

Президент Ірану Хасан Рухані офіційно заявив, що його країна не дотримуватиметься введених санкцій США та продовжуватиме експортувати нафту.

Про це він заявив під час зустрічі з економістами, яку транслювало центральне телебачення, передає ТСН із посиланням на Reuters.

«Америка хотіла знизити до нуля іранські нафтові продажі … але ми продовжуватимемо продавати нашу нафту … щоб порушувати санкції», — розповів Рухані.

Санкції США, спрямовані насамперед проти нафтової та банківської сфер Ірану, набули чинності 5 листопада. Попри ці заходи, Вашингтон дозволить вісьмом країнам тимчасово купувати нафту у Тегерана без ризику санкцій.

Як повідомлялося, серед цих винятків немає жодної країни, що входить до Євросоюзу. Тим часом ЄЄ заявив, що європейські країни зобов'язалися працювати для збереження та підтримки співпраці з Іраном.

Нагадаємо, на початку травня 2018 року Трамп оголосив про вихід з ядерної угоди з Іраном, укладеної в 2015 році разом з Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною. Також було оголошено про відновлення дії санкцій проти Тегерана, котрі, згідно з планом дій, знімалися в обмін на закриття ядерної програми.

Схожі новини