Передплата 2024 ВЗ

В Індонезії під час пошуку уламків літака Boeing 737 загинув водолаз

  • 03.11.2018, 13:56
  • 541

Один з водолазів, які брали участь в операції з пошуку в Яванському морі літака, що розбився, помер під час роботи під водою.

Про це повідомляє в суботу видання The Straits Times з посиланням на командира пошуково-рятувального загону ВМС республіки Іссварто, інформує УНН.

За його словами, попередня причина смерті — різка декомпресія. Як зазначає новинний портал Detik, 48-річний Сіачруоа Анто був один з найдосвідченіших рятувальників, який брав участь також в операції з пошуку літака компанії AirAsia, що розбився в 2014 році.

Крім того, приблизно тиждень тому він повернувся з провінції Центральний Сулавесі, де також брав участь в рятувальних роботах після руйнівного землетрусу, що стався напередодні.

У суботу рятувальники продовжили пошуки літака авіакомпанії Lion Air, який зазнав катастрофи, основна увага зосереджена на виявленні бортового самописця. У четвер успішно завершилося підняття з 30-метрової глибини першого «чорного ящика», який до вечора того ж дня був доставлений в лабораторію Комітету із забезпечення безпеки на транспорті, де вже почалася розшифровка показань параметрів польоту.

За словами керівника цього відомства Соерджанто Таджахоно, процес займе один-два тижні, після чого можна буде робити попередні висновки про причини катастрофи. До розшифровки бортових самописців також підключені представники корпорації Boeing, а в розслідуванні участь беруть співробітники Національної ради з безпеки на транспорті США.

Схожі новини