Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Бук», «Тор», «Оса-АКМ»: військові випробували на міць ЗРК різних модифікацій

  • 02.11.2018, 16:57
  • 1 051

На полігоні «Ягорлик» Херсонської області під час навчань військові провели випробування зенітно-ракетних комплексів.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

У бойових стрільбах з використанням широкого спектру зенітно-ракетних комплексів (ЗРК С-300 різних модифікацій, «Бук», «Тор», «Оса-АКМ» та інших) брали участь підрозділи Протиповітряної оборони Сухопутних військ та Зенітно-ракетні війська Повітряних сил ЗСУ. Також були проведені контрольні випробування зенітно-ракетних комплексів, що пройшли глибоку модернізацію на вітчизняних підприємствах оборонно-промислового комплексу.

За словами Секретаря РНБО України Олександра Турчинова, метою цих комплексних навчань та випробувань було відпрацювання системи багатоешелованої протиповітряної оборони країни, «визначення шляхів модернізації зенітно-ракетних комплексів, що стоять на озброєнні ЗСУ, та завдань на розробку нових засобів протиповітряної оборони».

«Відновлення системи протиповітряної оборони є однією з найбільш актуальних проблем сектору безпеки і оборони нашої держави та одним з важливих пріоритетів, визначених РНБО України», — сказав він, додавши, що саме система ППО України до 2014 року зазнала найбільших втрат та свідомого послідовного руйнування.

Турчинов зазначив, що українські військові під час проведення бойових стрільб продемонстрували високу майстерність і професіоналізм, ефективно знищуючи повітряні цілі на різній дальності, «а модернізовані зенітно-ракетні комплекси підтвердили заявлені тактико-технічні характеристики».

Після завершення випробувань Секретар РНБО України провів нараду з військовим керівництвом та конструкторами оборонних підприємств щодо визначення пріоритетних завдань зі зміцнення протиповітряної оборони нашої держави.

Схожі новини