Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові церкву Московського патріархату завісили плакатами зі Сталіним

  • 25.10.2018, 12:15
  • 804

У Львові на Сихові, храм УПЦ МП у Львові завісили плакатами із Йосипом Сталіним і написами «Сталінський патріархат».

Про це у четвер повідомляє прес-служба Львівської єпархії УПЦ (МП).

«Невідомі особи обклеїли стіни храму св. князя Володимира УПЦ, який розташований тут, листівками із зображенням Сталіна і написами «Сталінський патріархат», — заявили в єпархії.

Там нагадали, що в жовтневому рішенні Синоду є заклик «утримуватися від захоплення церков, монастирів та іншого майна, а також від будь-яких інших насильницьких дій та помсти, щоб перемагали мир і любов Христа».

«Наголошуємо також, що Президент України Петро Порошенко особисто гарантував вільне визначення для кожного громадянина яку Церкву відвідувати і мирне вирішення усіх проблем, що виникнуть в перехідний період», — йдеться в заяві.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Константинопольського патріархату вирішив продовжити процедуру надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві. Також було ухвалено рішення про визнання Константинополем узурпації влади над Київською митрополією Москвою незаконним актом. Також синод вирішив зняти всі заборонні санкції РПЦ стосовно предстоятеля УПЦ К П Філарета та предстоятеля УАПЦ Макарія.

Схожі новини