Передплата 2024 «Добра кухня»

Держдеп США підтримав надання автокефалії українській церкві

  • 20.10.2018, 09:15
  • 516

Держсекретар Сполучених Штатів Майкл Помпео заявив про рішучу підтримку США свободи віросповідання православної громади України та інших релігійних груп і бажання керувати своєю релігією згідно з переконаннями, без втручання ззовні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Держдепу.

«Ми підтримуємо право українців дотримуватися віри за своїм вибором і сподіваємося, що це буде поважатися усіма», — сказано в заяві.

Він також підкреслив, що толерантність, стриманість і розуміння є ключем до того, щоб люди з різною релігійною приналежністю могли жити і процвітати у мирі

«Ми закликаємо церковних і урядових чиновників активно просувати ці цінності у зв'язку з рухом до створення автокефальної Української православної церкви.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко сподівається, що об'єднавчий архієрейський Собор відбудеться без конфліктів і томос про автокефалію буде вручений предстоятелю церкви, якого він обере.

Синод Російської православної церкви ухвалив рішення повністю розірвати стосунки з Константинопольським патріархатом у відповідь на рішення його синоду надати автокефалію православній церкві в Україні.

Схожі новини