Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кабмін підвищив ціну на газ для населення на 23,5% з листопада

  • 19.10.2018, 17:53
  • 1 186

Кабінет міністрів України вирішив підвищити ціни на газ на 23,5% з 1 листопада.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє «112 Україна».

«Я розумію, що для кожної української родини це важко. Але хочу сказати, що ми розпочинали перемовини з того, щоб вирівняти ціни на 60%, підвищити від діючої ціни на 60%. Але внаслідок наших перемовин і компромісу, знайшли інший підхід. І ціни на газ із 1 листопада зростуть лише на 23,5%. Не на 60. Це те, що нам вдалось неймовірними зусиллями досягти внаслідок цих переговорів», — заявив Гройсман.

Відповідне рішення було ухвалено одноголосно.

Діюча ціна буде продовжена до 1 листопада.

Таким чином Кабмін встановив ціну на газ для населення — 8 тис. 550 гривень за тисячу кубічних метрів з листопада.

«Проект постанови покладає спеціальні обов’язки на НАК „Нафтогаз“ продавати з 1 листопада 2018 року постачальникам газу населення газ за ціною 8 тис. 550 грн за тисячу кубічних метрів», — заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

Раніше повідомлялося, що дію спеціальних зобов'язань для «Нафтогазу України» про пільги на продаж газу теплокомуненерго і облагазам було продовжено до 27 жовтня.

Як повідомлялося, Володимир Гройсман заявив, що на підвищення цін на газ підуть «мінімальні втрати». До цього повідомлялося, що Кабмін відклав підвищення ціни на газ для населення до 18 жовтня.

Міністр соціальної політики Андрій Рева своєю чергою повідомив, що в проекті держбюджету на 2019-й рік закладено зростання тарифів на газ на 25%.

Нагадаємо, уряд України на переговорах з МВФ досяг принципової домовленості щодо поступового підвищення ціни газу до рівня імпортного паритету до 2020 року.

Схожі новини